The sky is the limit

alpakka3

Jakten på den perfekte alpakka er i full gang. Man har i mange år prøvd å parre frem den fineste alpakkapels ved å finne de beste hunnene og parre dem med de flotteste hannene. Jo tynnere fibret er (høyere micron), jo mykere og dyrere blir pelsen og garnet som spinnes av den. Det er dette alle alpakkaoppdrettere kappes om.

 

Alpakka Alpakka er en av verdens mest eksklusive fiber, ta en titt på våre myke og slitesterke produkter i alpakka.

Alpakka er en av verdens mest eksklusive fiber.

 

Og fremst i dette kappløpet er Mallkini. Ja, det er ganske utrolig at her oppe, 4300 moh, ligger verdens ledende laboratorium på forskning av alpakka embryoer. En alpakka hunn får vanligvis kun ett egg i året, men nå har Moises Asparin, i samarbeide med ledende forskere fra universitetet i Lima, funnet helt nye måter å få alpakkaene til å produsere flere egg. Man finner de alpakkahunnene som har den flotteste pelsen og påvirker genene med hormoner, slik at i stedet for ett egg, dannes det en drueklase av opptil 6 egg. Man kan befrukte disse eggene, ett og ett og «inseminerer» eggene i andre alpakkahunner. Slik økes andelen av alpakkaer som får en fantastisk flott pels, og pelsen kan selges til en mye høyere pris.

 

I dag er det født noen få alpakkaer som er blitt «inseminert» på denne måten.

Alpakka4 Alpakka5 alpakka1 Alpakka6

 

Dette prosjektet er så eksepsjonelt at det har fått stor oppmerksomhet i forskermiljøet i Sør Amerika og har fått bred økonomisk støtte fra det offentlige.