IMG_0570

Møter med dyr på Mallkini

Det er ikke bare barna vi blir tett knyttet til på våre besøk på Mirasolskolen.

 

P3187750

Per og Blacky

 

 

På Mallkini, alpakkafarmen vi bor på, er det mange andre dyr enn alpakkaer. Det er alltid et par hunder som arbeider som gjetere og husvoktere. De er gode førgesvenner når vi rir på dagsturer i det vakre fjelllandskapet rundt skolen. Barna adopterer vakthundene hundene, forer hester, koser med alpakkaene og studerer ville dyr på tett hold.

 

 

_4044919

Nærkontakt

 

IMG_0598

Mor og føll

 

Blacky var den første hunden vi ble kjent med, han var en skikkelig kosegutt, men når det trengtes kunne han virkelig jage bort inntrengere eller villhunder som stakk innom. Han forsvant bare en dag, gammel og trett av dage, men andre hyggelige  og ble helt borte.

 

 

P3187740

Blacky

 

 

Chicharon, som er navnet på en rett av stekt svinekjøtt, ble også en av våre favoritter. Han ble raskt adoptert av barna på skolen og sa opp jobben som vakthund umiddelbart.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chicharon

 

 

For noen år siden kom en forlatt ørne-teenager til farmen. De ansatte begynte å fore den med kjøtt og den vendte villig tilbake, dag etter dag. Tam ble den ikke, men litt mindre folkesky.

 

IMG_0570

Sulten ørn

 

 

Siste tilskudd av hunder er Mjena, en vakker liten tispe som kom fra Puno på besøk. Siden har hun blitt boende på skolen og er blitt alles kosejente.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mjena

 

 

P3198120

Nært vennskap